Grote verkiezingswinst voor GroenLinks

Bij de gemeenteraadsverkiezingen kreeg GroenLinks in Goes 1.493 stemmen. Dat is bijna een verdubbeling ten opzicht van 2014, toen 828 kiezers het hokje bij GroenLinks rood kleurden.

De gemeenteraadsverkiezingen leverden ook in Goes voor GroenLinks een groot succes op: het percentage stemmen dat op GroenLinks werd uitgebracht steeg van 4,8% naar 8,5%.
Dit betekent dat GroenLinks in de nieuwe gemeenteraad zal terugkeren met twee zetels, in plaats van de huidige één.

Lijsttrekker Carel Bruring is blij met het behaalde resultaat: "Het geeft aan dat GroenLinks de afgelopen vier jaar vanuit de oppositiebankjes een herkenbaar en consistent geluid heeft laten horen. En dat is door de kiezer beloond."
Hij maakt een compliment aan het campagneteam. "Werkelijk onvoorstelbaar wat die mensen aan werk hebben verzet. Je mag ze gerust de stille kracht achter het behaalde resultaat noemen."

Naast GroenLinks en de VVD, die beide één extra zetel wisten te bemachten, was Nieuw Goes de grote winnaar. Uit het niets wist deze partij drie zetels te veroveren, waarmee zij naar grootte meteen de vierde partij in het Goese politieke landschap werd.

De opkomst was vrijwel gelijk aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. Toen maakte 58,1% van de kiezers de gang naar de stembus, dit keer was dat 58,2%.

Donderdagavond 23 maart zullen de partijen de verkiezingsuitslag duiden. Zij doen dit op uitnodiging van het CDA, dat bij deze verkiezingen - ondanks een verlies van twee zetels - in Goes weer als grootste partij uit de bus kwam.